Denon DRA-100 netwerkversterker

999.00

De Denon DRA-100 is een netwerk-stereoreceiver.

Artikelnummer: Denon DRA-100 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Een volledig digitale netwerk-stereoreceiver met een aantrekkelijk design en onbeperkte opties voor muziekstreaming

 • Volledig digitale versterker met 70 watt per kanaal (4 ohm)
 • Geavanceerde AL32 Processing met Master Clock-ontwerp
 • Geïntegreerde Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit met dubbele antenne
 • Audiostreaming in hoge resolutie via DLNA 1.5 en de USB-aansluiting aan de voorzijde
 • AirPlay, internetradio en Spotify Connect geïntegreerd (indien beschikbaar)
 • Draadloos streamen via Bluetooth® dankzij NFC-koppeling
 • Analoge en optische/coaxiale digitale ingangen
 • Apart circuit voor de hoofdtelefoonversterker
 • Voorversterkeruitgang voor systeemuitbreiding met subwoofer
 • Helder OLED-display
 • Gebruiksvriendelijke afstandsbediening
 • Automatische stand-by en laag energieverbruik
Onvervalste hifi voor de moderne levensstijl. Maak kennis met de nieuwste telg uit de designserie van Denon: de elegante Denon DRA-100 netwerkversterker. In de strakke aluminium behuizing in twee kleuren huist een volledig digitale 2x 70W-versterker met geavanceerde AL32 Processing en uitgebreide mogelijkheden voor netwerkstreaming, naadloze weergave en natuurlijk audio met hoge resolutie. Dankzij de ingebouwde AirPlay-technologie kun je met de DRA-100 bovendien zeer eenvoudig muziek streamen vanaf Apple iDevices. Verder beschikt hij over een OLED-display, een USB-A-ingang, een coaxiale en twee optische ingangen en ondersteuning voor Spotify Connect.

Geavanceerde AL32 Processing-technologie voor digitale audioverwerking

De Denon DRA-100 is voorzien van geavanceerde AL32-audioverwerkingstechnologie van Denon, voor een superieure audiokwaliteit bij het afspelen van 16-, 20- en 24-bits digitale audiobestanden. De AL32 Processing-technologie, die ook is toegepast op de premium discspelers en andere digitale audiocomponenten van Denon, biedt upscaling, digitale filtering en noise-shaping van lagere bitrates tot volledige 32-bits audio, voor een opmerkelijk hoog dynamisch bereik en een merkbaar betere resolutie bij lage volumes. Je favoriete digitale muziek klonk nog nooit zo goed.

Master Clock- ontwerp

Het Master Clock-ontwerp van Denon vermindert jitter en zorgt ervoor dat het geluid juist wordt gepositioneerd in de ruimte en ongekend realistisch klinkt.

Volledig digitale versterker voor krachtig en gedetailleerd geluid

Het versterkerdeel is uitgerust met DDFA®-technologie. Het uitgangstrapcircuit is apart opgebouwd, voor een hogere signaal/ruisverhouding en minder vervorming in vergelijking met conventionele versterkers in de D-klasse. Het geavanceerde versterkersysteem biedt superieure audiokwaliteit in combinatie met een hoge efficiëntie van 70 W bij 4 ohm. Dankzij de hoogwaardige meerwegspeakeraansluitingen kun je luidsprekerkabels aansluiten via onbeklede draad, aansluitpennen en banaanstekkers.

Audio met hoge resolutie en DSD via netwerk of USB

Stream eenvoudig muziekbestanden vanaf je computer of NAS-station dankzij de compatibiliteit met DLNA 1.5. De DRA-100 is speelt MP3, AAC, WMA en zelfs audiobestanden met hoge resoluties tot wel 192 kHz/24-bits (WAV, FLAC, AIFF) af, evenals DSD-bestanden van 2,8 MHz en 5,6 MHz. (DSD is het geavanceerde digitale audiocoderingssysteem voor SACD.) Dezelfde bestanden kunnen worden afgespeeld via de USB-poort aan de voorkant, waarmee je bovendien direct vanaf je iDevice muziek kunt afspelen via het hoogwaardige audiocircuit van de Denon DRA-100.

Meerdere digitale audio-ingangen; Analoge stereo-invoer

De Denon DRA-100 beschikt niet alleen over een USB-A-ingang, maar ook nog eens over een coaxiale en twee optische digitale audio-ingangen. Daarnaast heeft hij twee analoge stereo-ingangen voor het aansluiten van oudere analoge bronnen.

Draadloos verbinden via Bluetooth dankzij NFC

Koppel snel en eenvoudig je draagbare apparaten via Bluetooth aan de Denon DRA-100 en stream al je favoriete muziek. De DRA-100 is uitgerust met NFC (Near Field Communication) om nóg sneller te kunnen koppelen. Activeer je Bluetooth-apparaat met NFC-functie

en houdt dit bij het N-teken op de DRA-100 (op het voorpaneel) om het apparaat onmiddellijk te koppelen zonder dat je handmatig een wachtwoord moet invoeren.

Geïntegreerde Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit

De Denon DRA-100 is standaard voorzien van Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit voor draadloos streamen. Via je Wi-Fi-thuisnetwerk (of een bedrade aansluiting met de RJ-45 Ethernet-LAN-poort) maak je verbinding met het internet zodat je van jouw favoriete nummers kunt genieten via muziekstreamingdiensten zoals Spotify Connect. Bovendien kun je kiezen uit duizenden internetradiozenders van over de hele wereld en genieten van muziek uit alle genres. Met AirPlay kun je je favoriete nummers draadloos afspelen vanaf je iOS-apparaat, zoals een iPod touch, iPhone of iPad. Bovendien is de Denon DRA-100 DLNA 1.5-gecertificeerd voor compatibiliteit met je pc of Mac. Met de Denon Hi-Fi Remote-app kun je de Denon DRA-100 gemakkelijk bedienen via je favoriete mobiele apparaat. De app is beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten.

Compacte behuizing met helder OLED-display

De stijlvolle, elegante en compacte behuizing kenmerkt zich door een luxe afwerking met matte aluminium en zilverkleurige accenten en glanzende en matte zwarte oppervlakken. Het OLED-display toont niet alleen de geselecteerde bron met grafische symbolen en tekst, maar ook de samplingfrequentie en gegevensindeling van digitale bronnen.

Hoogwaardige hoofdtelefoonuitgang
met instelbare hoofdtelefoonimpedantie

Voor de beste audiokwaliteit is de Denon DRA-100 uitgerust met een apart circuit voor de hoofdtelefoonversterker, dat zich kenmerkt door een high-speed operationele breedbandversterker met ultralage vervorming die is gekoppeld aan een volledig afzonderlijke laatste uitgangstrap. Om te kunnen worden gebruikt met een breed scala aan hoofdtelefoontypes is de Denon DRA-100 uitgerust met een instelbare regeling van de hoofdtelefoonimpedantie. Er zijn drie instellingen: een lage, gemiddelde en hoge impedantie, voor een juiste afstemming van de hoofdtelefoonimpedantie en de gain van de versterker. De hoofdtelefoonaansluiting heeft een 6,3mm-connector en is daarmee geschikt voor hoofdtelefoons in het professionele en premiumsegment.

Ergonomische afstandsbediening

De bijgeleverde afstandsbediening is uitgerust met een ergonomisch ontworpen cursortoetsenblok en toetsen voor bronselectie, volumeregeling en toegang tot het instelmenu, evenals een Bluetooth-knop en een knop voor het dimmen van het display.

Andere suggesties…